Internationaal Danstheater start met Café Chantant

De Doelenzaal aan de aan de Kloveniersburgwal. Beeld door M.M.MinderhoudHet Internationaal Danstheater start met een nieuw initiatief: het ID Café Chantant. Iedere laatste zondag van de maand is in de Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam een programma te zien met muziek en dans. Het eerste ID Café Chantant vindt plaats op zondag 29 september om 16.00 uur.

Uitgangspunt bij deze middagen is dat traditionele werelddans en wereldmuziek op een hedendaagse manier benaderd wordt. De muziek en de dansworden uitgevoerd door dansers en musici die verschillende stijlen als achtergrond hebben.

Met het Café Chantant verwerft het ID op een nieuwe manier wereldmuziek voor haar voorstellingen. Tot 2010 had het ID namelijk nog een vast orkest in dienst. Micha Molthoff, verbonden aan de afdeling Wereldmuziek van CODARTS, de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, zal de musici begeleiden en coachen. De musici zullen ook bij de producties van het Internationaal Danstheater betrokken worden.

Micha Molthoff stelt samen met Doeshka Vrede het programma van ID Café Chantant samen. Doeshka zal ook optreden met nieuwe nummers van haar debuutalbum, dat verwacht wordt in het voorjaar van 2014. Kaartjes voor het ID Chantant zijn aan de deur te koop en ook via de site van het Internationaal Danstheater.