Internationaal Danstheater danst op zomerfestivals

 Anna van KooijDeze zomer zal het Internationaal Danstheater zich voor het eerst presenteren op zomerfestivals door het hele land. Zowel op grote, landelijke festivals als op kleine, lokale festivals zal het Internationaal Danstheater, de speciaal voor festivals aangepaste versies van SubWays en Mannen van de Tango, aandragen.Met de voorstelling SubWays laat het ID de verschillende subculturen van jongeren zien en hoe we allemaal een eigen wereld kunnen creëren met dans en muziek. Een voorstelling die vooral de jeugd zal aanspreken, met muziek gecomponeerd door de Wereldband.

Mannen van de Tango is een nieuwe voorstelling van het ID waarbij choreografe Neel Verdoorn zich heeft laten inspireren door de muziek van Osvaldo Pugliese, een Argentijnse tangomuzikant. Tango is universele muziek vol emotie, passie en heimwee. Mannen van de Tango wordt live begeleid door het tango-orkest Quinteto Zárate.

Deze festivalversies van SubWays en Mannen van de Tango zijn onder andere te zien op Lowlands, de Parade, het Grachtenfestival en het Vondelparkfestival, maar ook op de Amsterdamse UITmarkt en het Haagse UITfestival. Kijk voor een compleet overzicht en andere premières op www.intdanstheater.nl

Bekijke hieronder alvast de seizoenstrailer: