Internationaal dansfestival ‘De Nederlandse Klomp’

Eind maart festival 'De Nederlandse Klomp'Eind maart organiseert het Russisch Nederlands Cultureel Centrum (RNCC) in Utrecht het internationale dansfestival ‘De Nederlandse Klomp’. In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 wil het centrum graag bijdragen aan de versteviging van de relatie tussen de landen.

Op het festival voor getalenteerde kinderen en jongeren uit Rusland en Nederland worden de culturen en tradities van beide landen samengebracht. Dansgroepen, (circus)artiesten, zangers en musici verzorgen optredens vanuit de eigen cultuur en op die manier biedt het festival een unieke kans om ervaringen uit te wisselen.

‘De Nederlandse Klomp’ vindt plaats van 22 tot 27 maart. Tijdens deze dagen bezoeken Russische gastgroepen verschillende Nederlandse scholen. Op 23 maart is er ’s middags een concours, waar alleen kinderen en jongeren aan deelnemen. Aansluitend is er een workshop tangodansen. Tevens is er op 23 maart een galaconcert in Theater Het Vorstelijk Complex in Utrecht. Dit is het hoogtepunt van het festival en alle deelnemende groepen treden hier op.

Het precieze programma van dit jaar wordt later bekendgemaakt. Hou hiervoor de website in de gaten: www.rus-ned.nl

Foto: RNCC