Photo by Mourad Saadi on Unsplash

Instagram-faam voor durvende danseres

Marlee Grace zet al twee jaar lang iedere dag een nieuwe dansvideo op haar Instagram account. De video's laten telkens een korte, zelfbedachte choreografie zien op een originele locatie. Dit doet ze met succes; duizenden mensen kijken met plezier naar haar aparte verzameling van kleine kunstwerken.

Grace getuigt in haar video’s van een zeer gevarieerde muzieksmaak: voor haar choreografieën gebruikt ze liedjes van Justin Bieber, maar ook de wind en de golven zijn haar instrumenten. Grace is een professionele danseres, maar ze lijkt de video’s niet met een bepaald doel te maken: ze danst gewoon waar en wanneer ze er zin in heeft. Misschien is dit wel de reden voor haar duizenden volgers. De speciale locatiekeuzes spelen zeker ook een rol in het verkrijgen van haar faam. De klif van een rots en een begraafplaats zijn slechts enkele van de vele plaatsen waar Grace haar danspassen heeft achtergelaten.

Je lichaam is het enige verplichte dansgereedschap

Grace heeft geleerd dat ze niet veel plek nodig heeft om te dansen. Haar lichaam voldoet. Ze kan ook overal op dansen, ongeacht de stijl van de muziek. Ze denkt dat ze haar succes te danken heeft aan het feit dat ze niet bang is om zichzelf te laten zien - dit inspireert haar volgers om hetzelfde te doen. Op deze manier zit Grace niet gekluisterd aan haar mobiel, maar gebruikt ze het medium juist om zichzelf en anderen aan het bewegen te zetten.

Meer inspiratie