Conny Janssen Danst Inside Out

Inside Out nieuwe voorstelling Conny Janssen Danst

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst gaat vanaf februari 2015 op theatertournee met de nieuwe voorstelling Inside Out. De voorstelling gaat donderdag 5 februari in de Rotterdamse Schouwburg in première en trekt daarna langs de Nederlandse en Belgische podia tot en met 16 mei. 

Inside Out 

Na het overweldigende succes van de locatievoorstelling Mirror Mirror (juni/juli 2014) in de Onderzeebootloods in Rotterdam, heeft choreografe Conny Janssen de behoefte zich te herijken. Voor dit thema laat ze zich inspirerendoor ‘exploded drawings’, uit elkaar getrokken driedimensionale tekeningen die laten zien uit welke onderdelen een object is opgebouwd. Janssen: “De nieuwe voorstelling heet Inside Out en gaat over in- en uitzoomen. Hoe je dingen moet openbreken om te kunnen ontdekken wat zich daarachter afspeelt. Als je de details kunt zien, begrijp je wellicht beter waarom het geheel is zoals het is. Het is een metafoor voor systemen, maar ook voor groepen mensen.” 

Dansers Conny Janssen samen met Live Muzikanten 

Naast een groot, avontuurlijk dansersensemble van dertien dansers bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor Inside Out een verrassend muziekensemble samen. De Rotterdamse singer songwriter iET (genomineerd Soul&JazzAward Radio 6), Budy Mokoginta en Sietse van Gorkom & Jonas Pap, bekend van Red Limo String Quartet en Kyteman Orchestra, werken in Inside Out voor het eerst samen aan nieuwe composities en bewerkingen gebaseerd op thema’s van Bach. 

 

Meer inspiratie