Inside Envelopes van Keren Levi tijdens Cinedans

Inside Envelopes te zien tijdens CinedansInside Envelopes is een documentaire van filmmaakster Shelly Kling en choreografe Keren Levi die op 9 maart zijn Nederlandse première beleeft tijdens Cinedans. De documentaire brengt het maakproces van Levi’s voorstelling Envelopes (2010) op een intieme manier in beeld.

Shelly King (1973, Tell Aviv) volgde in 2010 het creatieproces van Envelopes. Met de voorstelling wilde Levi de relaties verkennen tussen broers en zussen en tussen beweging en muziek. Ze werkte voor de voorstelling samen met haar zus Reut, ook danseres, en haar ex-vriend Tom Parkinson en zijn tweelingbroer Alex, beide musici. In een periode van drie maanden werkten de vier samen aan de voorstelling en woonden daarnaast samen. De film Inside Envelopes documenteert de persoonlijke en professionele relaties. Hoe verhoudt de familie- en vriendschappelijke band zich tot de professionele relatie? Een film die handelt over thema’s als thuis, familie en identiteit.

Keren Levi

Keren Levi is afkomstig uit Israël en sinds 1997 werkzaam in Nederland. Ze werkt door heel Europa als danser, docent en choreograaf. Haar werk is altijd zeer fysiek: de focus ligt op beweging en het lichaam staat centraal in het onderzoek. Levi zoekt vaak de grens op van de performers en het publiek. Op dit moment werkt Levi samen met Tom Parkinson aan een nieuwe voorstelling die in première gaat op het Breakin’walls Festival in november.

Shelly Kling

Filmmaakster Shelly Kling is opgeleid als professioneel danser, maar raakte op haar achtentwintigste geblesseerd en moest daardoor stoppen als danser. Als filmmaakster zoekt ze naar een verbinding tussen de danstaal en de filmtaal. Kling onderzoekt het concept van creatie: het verlangen te creëren, de impact van het proces op de partners en hoe het leven zich verhoudt tot kunst en kunst tot het leven.

Bekijk hier de trailer van Inside Envelopes.

Kaarten voor Inside Envelopes en andere films tijdens Cinedans zijn te bestellen via www.cinedans.nl.

Inside Envelopes is ook te zien op 28 en 29 maart in Theater Kikker in Utrecht, naast de Levi’s voorstelling The Dry Piece