Indian Dance Battle voor alle vormen van Indiase dans

Indian Dance Battle opent India Dans Festival. Foto door Robert BenschopDit jaar staat de hele maand oktober, dansstad Den Haag in het teken van India. Zo vinden er verschillende festivals plaats, waaronder ook het India Dans Festival van 13 t/m 20 oktober. Als start van dit dansfestival vindt dit jaar wederom de Big Indian Dance Battle plaats, waar zowel dansscholen als individuen kunnen laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van Indiase dans. 

India Dans Festival

In oktober wordt het Korzo theater weer omgetoverd naar een Indiaas danscentrum. Zowel gevestigd als aanstormend talent zal zijn of haar kunsten vertonen op het gebied van hedendaagse, Indiase dans. Dit jaar is er een bijzondere gast aanwezig, namelijk de danser Aakash Odedra uit Londen. Hier hebben onder andere Akram Khan en Sidi Larbi Cherkaoui solo’s voor gemaakt. Naast Odedra is er ook werk te zien van Odissi danseres Monalisa Ghosh, de Haags-Indiase choreografe Kalpana Raghuraman en nog veel meer. Ook worden er, in samenwerking met het Indian Film Festival The Hague, dansdocumentaires vertoond.

Big Indian Dance Battle

Door het succes van de Big Indian Dance Battle van vorig jaar, is er besloten deze dit jaar nogmaals te organiseren. Er zijn met deze Battle verschillende prijzen te winnen, onder andere voor beste act, beste choreografie en er is een publieksprijs. Van Bharata natyam tot Bollywood, van Odissi tot Urban Indian, van moderne dans tot klassiek, zolang het een duidelijke Indiase invloed heeft, is het welkom.

Meer weten of meedoen? Bekijk hier de website