Indiaas dansfestival in Utrecht

Natraj Next LevelZaterdag 21 mei vindt in Stadsschouwburg Utrecht voor de 4e keer Natraj plaats. Dit festival laat een mix van traditionele Indiase dans en allerlei andere dansvormen zien. Voor deze editie zijn Kalpana Raghuraman, Chrada Sheoratan en Andy Ninvalle gevraagd om een choreografie te maken.

Kalpana Raghuraman is voor haar stuk 'Padme' geïnspireerd door de lotusbloem en haar schoonheid. Deze choreografe onderscheidt zich in de danswereld door haar eigen dansstijl, waarbij ze de traditionele dans Bharata Natyarn combineert met moderne dans.

Chrada Sheoratan heeft een choreografie gemaakt van vijf dansen die worden uitgevoerd door dansers van dansschool Natya Sudha. Een van deze dansen is 'Cyclus', een klassieke dans over de cyclussen in het leven. Ook wordt 'Synergie', een traditionele Bharata Natyam, door de dansers gedanst.

Andy Ninvalle presenteert met dansgezelschap Massive Movement een geheel van dansstijlen waarin hij de schoonheid van India combineert met humor. Andy is artistiek leider van Massive Movement en probeert met een combinatie van hiphop, ballet en theater de aandacht van jongeren te trekken.

Bharata Natyam is een Zuid-Indiase klassieke dansvorm. Van oorsprong is deze dansvorm een tempeldans, die uitgevoerd werd door Devadasi's (dienaressen van god). Kenmerkend voor deze dansstijl zijn hoofd-, oog-, en nekbewegingen, voetenwerk, handgebaren en verhalende expressie.

Voor meer informatie over Natraj next level en kaartverkoop klik hier.