Inclusive Dance Event

Inclusieve dans: Stichting ReDiscoverMe presenteert eerste editie Inclusive Dance Event

Dansen met een chronische ziekte of beperking? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bij ReDiscoverMe wordt het ‘hoe het was en wat ik kon’ met beweging, dans en verbinding omgebogen naar ‘hoe het is en wat ik kan. ’Inclusief dansen staat centraal tijdens het eerste Inclusive Dance Event van ReDiscoverMe. Een chronische ziekte of andere fysieke uitdaging hoeft niet te betekenen dat je niet kunt dansen. Het programma van het Inclusive Dance Event is gevuld met (gast)optredens, workshops en lezingen.

Met de première van Mag IK deze DANS met JOU trappen de makers op 10 juni het programma af. Deze voorstelling maakt deel uit van het performanceprogramma van de eerste festivalavond. Binnen dit programma zijn ook de voorstellingen Trees & Balloons van het Colombiaanse gezelschap ConCuerpos, DWARS van New Choreographic Design en An Old Woman’s Advice van Quincy Otgaar te zien. Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek met dansers en choreografen plaats.

Performances en sprekers

Op 11 juni bevat het programma, naast de voorstellingen Trees & Balloons, DWARS, An Old Woman’s Advice en Mag Ik deze DANS met JOU ook een tweetal lezingen en Spoken Word-performances. Spreker Marlies Muijzers speelde 46 jaar professioneel cello totdat ze een ziekte kreeg. Het podium kon ze niet meer op. Ze moest leren haar nieuwe situatie te accepteren. Marlies leerde dansen met haar rolstoel en vond een nieuwe uitlaatklep. Wetenschapper en professioneel danseres Anna Carapellotti promoveerde bij de Vrije Universiteit Amsterdam met een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van dans op mensen met Parkinson en Multiple Sclerosis.

Workshops Op 17 en 24 juni vinden in de dansstudio van de Academie voor Theater en Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten workshops plaats van ReDiscoverMe, Andrew Greenwood, NewChoreographicDesign en Laisvie Ochoa. De laatste twee verzorgen ook een lezing over hun werk, methodes en processen.

Reserveren

Het Inclusive Dance Event vindt plaats op zaterdagavond 10 en zondag 11 juni in het theater van CC Amstel, Cullinanplein 1 in Amsterdam. De workshops op 17 en 24 juni vinden plaats aan de Jodenbreestraat 3 te Amsterdam. Meer informatie over het volledige programma, de aanvangstijden, makers en de kaartverkoop is te vinden op de website en de dansshop.