Ill Skill Squad wint André Gingras Award

André GingrasShowteam Ill Skill Squad mocht tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag de André Gingras Award mee naar huis nemen. Deze prijs, vernoemd naar de overleden choreograaf, is begin dit jaar in het leven geroepen en eert choreografen die artistieke risico’s durven te nemen.

De André Gingras Award werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is vernoemd naar de overleden choreograaf, die opviel door zijn humor en absurditeit in zijn choreografieën, en bestaat uit een vrij te besteden geldbedrag van drieduizend euro en een kunstwerk.

Ill Skill Squad

‘Een formatie creatieve gekken met een passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst,’ zo beschrijft showteam Ill Skill Squad zichzelf. In 2013 traden ze in heel Nederland op met hun voorstelling 155, in samenwerking met theatergroep DOX. Door hun deelname aan Holland’s Got Talent werd het gezelschap in één klap nationaal bekend.

Jury dansprijs

De dansgroepen die in aanmerking komen voor deze prijs zijn gekozen door een jury van creatievelingen die allen nauw hebben samengewerkt met André Gingras. Dit jaar bestond deze uit Anita van Dolen van de Stadsschouwburg Amsterdam, Hildegard Draaier, artistiek directeur van theatergroep DOX, en Leo Spreksel, artistiek directeur van het Korzo Theater.