HOW LONG IS NOW vanaf november in Nederland

HOW LONG IS NOW van Conny Janssen Danst. Beeld door Leo van VelzenHet Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst is dit seizoen terug in het theater met HOW LONG IS NOW, de door pers en publiek bejubelde voorstelling die in 2012 op locatie werd gespeeld in De Machinefabriek in Vlissingen, een oude tramremise in Rotterdam én in het Koninklijk theater Carré.

Dit seizoen krijgt HOW LONG IS NOW een versie voor het theater. De sfeer van de industriële locaties blijft overeind door het inventieve toneelbeeld van Thomas Rupert. Ook live muziek ontbreekt niet: de vijf muzikanten van Alamo Race Track bouwen met hun composities mee aan de surreële wereld van muziek, dans en licht. De theatertour loopt van oktober 2013 t/m maart 2014.

HOW LONG IS NOW

HOW LONG IS NOW van Conny Janssen Danst. Beeld door Leo van VelzenIn HOW LONG IS NOW is het begrip tijd het uitgangspunt. Het dient als kernpunt, waaromheen woorden als herinnering, verlangen, vervlogen tijd en een nieuw begin bepalend zijn. HOW LONG IS NOW toont een wereld waarin niet alles logisch is, het één niet vanzelfsprekend uit het andere voortkomt. Het zijn flarden, herinneringen van een tijd die is geweest of misschien nog moet komen.We zien we een man alleen, verzonken in zijn eigen fantasie, in zijn eigen spel. Hij lijkt verloren in de grote, lege ruimte waar niets en niemand meer is. Langzaam wordt hij omringd door anderen; mannen en vrouwen die dansen, liefhebben, afscheid nemen, intimiteit zoeken, plezier maken. Zij bouwen een eigen, nieuwe wereld. Of haalt de tijd hen in en zijn dit slechts de flarden van een ooit geleefd bestaan?

Tourdata

  • Try outs: maandag 28 oktober 2013, Theater aan de Schievrijdag 1 november 2013, Rotterdamse Schouwburg
  • Première: zaterdag 2 november 2013, Rotterdamse Schouwburg
  • Tournee: t/m 6 maart 2014 langs Nederlandse theaters

Bekijk hier de speellijst online.