Honderden balletdansers dansen op Times Square voor Britse prins George

Honderden balletdansers dansen op Times Square voor Britse prins George

Honderden balletdansers lieten maandag hun steun aan de 6-jarige prins George blijken door samen op Times Square te dansen. Dit was een reactie op de negatieve opmerkingen van een Amerikaanse presentatrice, nadat bekend werd dat de jonge prins balletles zal gaan volgen.

Zin in ballet

Afgelopen week maakte de vader van prins George, prins William, bekent dat de jongen op zijn privéschool in Londen balletles zou gaan volgen. De zoon van de Engelse troonopvolger zou volgens zijn vader ook niet kunnen wachten om te beginnen. Presentatrice Lara Spencer van het Amerikaanse programma Good Morning America reageerde in een live-uitzending van het programma op dit nieuws. Ze lachte om het feit dat de prins van ballet houdt en vroeg zich af hoe lang dat ging duren.

Excuses

Deze opmerkingen vielen bij veel mensen niet in goede aarde en leverde een grote hoeveelheid aan boze reacties op. De presentatrice bood vervolgens haar excuses aan, ze deelde mee dat zij haar opmerkingen niet zo had bedoelt. Ook liet ze weten dat ze gelooft dat iedereen vrij moet zijn om zijn of haar passie te volgen.

Steun

De jonge Britse prins ontving veel steun in zijn keuze voor ballet. Naast online steunbetuigingen verzamelden er zich dus gister ook honderden dansers op Times Square. De voornamelijk mannelijke dansers verzamelden zich bij de studio waar Good Morning America wordt opgenomen. Onder leiding van de danser Travis Wall werd er die morgen gezamenlijk een dansles gegeven, ook werd er met spandoeken gedemonstreerd.

Bronnen: