Homebody van ODD Continent in première

 Sebastien GaltierOp donderdag 18 september gaat Homebody van ODD Continent in première in de stadsschouwburg Amsterdam. Homebody is een productie van ODD Continent in samenwerking met het Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Ballet, Kytopia en de Stadsschouwburg Amsterdam. Eerste solist van Het Nationale Ballet, Remi Wörtmeyer, heeft de choreografie van de voorstelling voor zijn rekening genomen.

Homebody

Homebody is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk uit 2001 van Tony Kushner. Het verhaal speelt zich af in Kabul, Afghanistan. Verblind door het verlangen naar avontuur en romantiek reist een westerse moeder en huisvrouw – in de rol van Monic Hendrickx - af naar Kabul, waarna elk spoor van haar verdwijnt. Wanneer vader en dochter naar haar op zoek gaan worden ze meegezogen in een spiraal van noodlottige gebeurtenissen, tegen de achtergrond van een ondoorgrondelijk land.

In de bewerking van Homebody staat de zoektocht naar individueel geluk centraal. Het stuk roept vragen op over ons westerse verlangen naar avontuur en de grenzen die we overgaan om dit te bereiken.

Dansers, acteurs en muzikanten

In Homebodydansen onder andere drie dansers van Het Nationale Ballet en twee dansers van de Junior Company van Het Nationale Ballet in Homebody.Colin Benders (The Hermit Sessions, The Kyteman Orchestra) componeerde de muziek en Malcolm Rock, artistiek directeur van ODD Continent bewerkte het originele stuk tot een nieuwe combinatie van toneel, muziek en dans. Naast de dansers zijn er ook operazangers en acteurs in Homebody te bewonderen.

Choreograaf Remi Wörtmeyer

Australiër Remi Wörtmeyer kwam in 2010 als grand sujet in dienst bij Het Nationale Ballet en werd een jaar later bevorderd tot tweede solist. Hij is opgeleid aan de Australian Ballet School en danste aansluitend bij The Australian Ballet in Melbourne en een jaar bij het American Ballet Theatre in New York.

ODD Continent

ODD Continent is een nieuw initiatief en verenigt opera, dans en toneel tot een theatrale ervaring. Aan het roer staat Malcolm Rock, artistiek directeur en oprichter van ODD Continent. Hij heeft voor het eerste project Homebody een divers team samengesteld van artiesten uit allerlei verschillende disciplines uit de podiumkunsten.

Speellijst

2014                                                                                                                                                                                              do. 18 sept.Stadsschouwburg Amsterdam – première
vr. 19 sept. Stadsschouwburg Amsterdam
za. 20 sept. Lucent Danstheater, Den Haag
zo. 21 sept. Lucent Danstheater, Den Haag
wo. 24 sept. Parktheater, Eindhoven - uitverkocht
vr. 26 sept. Wilminktheater, Enschede
wo. 1 okt. Schouwburg Tilburg

2015
vr. 23 jan. Stadsschouwburg Haarlem
za. 24 jan. Odeon De Spiegel, Zwolle
wo. 28 jan. Stadsschouwburg Utrecht
vr. 30 jan. Stadsschouwburg Groningen
za. 31 jan. Schouwburg Het Park, Hoorn