Holland Dance organiseert bootcamp voor jonge dansers

Holland Dance Bootcamp. Foto Marriete van SoesbergenIn navolging van de bootcamp van het populaire tv-programma So You Think You Can Dance kunnen jonge amateurdansers nu zelf een bootcamp meemaken. Holland Dance organiseert in het weekend van 7 t/m 9 oktober de Holland Dance Bootcamp.

De Holland Dance Bootcamp is bedoeld voor alle dansers tussen de 12 en 25 jaar, ongeacht het niveau of achtergrond. Er zijn workshops, repetities en lessen door gerenommeerde danscoaches en docenten waarbij deelnemers ook kennis maken met andere dansstijlen. Het coachteam voor latin wordt gevormd door het bekende duo Koen en Roemjana. Rinus Sprong, bekend van de Ultimate Dance Battle waar hij tweede werd, zal een van de balletdocenten zijn.

Net als bij So You Think You Can Dance waar kandidaten een danssolo van een halve minuut voorbereiden voor Dance for your life, moeten deelnemers aan Holland Dance Bootcamp ook een solo voorbereiden. Deze solo moet een minuut duren en tijdens het dansweekend wordt die verder uitgewerkt en gepresenteerd.