Holland Dance krijgt positief subsidieadvies

Bill. T. Jones. foto Paul GoodeDansfestival Holland Dance heeft een positief subsidieadvies gekregen van Den Haag voor het Meerjarenbeleidsplan van 2013-2016. Dat bleek uit het kunstenplan Het Cultureel Kapitaal van Den Haag. Het festival wordt door de Raad van Cultuur van de stad gezien als een belangrijke schakel in de dansketen van Den Haag.

Er wordt flink gesneden in de cultuur van Nederland en vele gezelschappen en festivals voelen de gevolgen. Maar sommige organisaties weten nog wel dat felbegeerde positieve subsidieadvies binnen te krijgen. Onlangs werd bekend dat de subsidie van Conny Janssen Danst als enige gezelschap in Rotterdam werd verhoogd. In Den Haag is Holland Dance dus een van de gelukkigen.

“Het Holland Dance Festival heeft zich de afgelopen jaren bewezen als presentatieplatform voor een internationale dansprogrammering met een artistiek aantrekkelijk en toegankelijk profiel. Het festival draagt sterk bij aan de uitstraling van Den Haag als dansstad en vormt een belangrijke schakel in de dansketen binnen de Gemeente Den Haag”, aldus De Raad van Cultuur van Den Haag.

Dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division van Ultimate Dance Battle-choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart krijgen geen verhoging maar ook geen verlaging van hun subsidie. Wie nieuwsgierig is naar de subsidieverdeling van cultureel Den Haag, kan hier het Meerjarenbeleidsplanlezen.