Holland Dance Festival komt er al weer bijna aan!

De Franse danseres Sylvie Guillem danst nog steeds op 46-jarige leeftijdHet Holland Dance Festival barst vanaf 26 januari weer los. Een maand lang is Den Haag de stad van de dans. Er zijn vijfentwintig voorstellingen uit binnen- en buitenland en internationale sterren komen voor het festival naar Den Haag.

De Franse danseres Sylvie Guillem danst op haar 46e nog altijd. Tijdens het Holland Dance Festival danst ze in de voorstelling 6000 miles away nieuw werk van Mats Ek en William Forsythe. Ook danst ze een duet uit 27'52'' van Jirí Kylián.

Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company

Ter gelegenheid van het festival komt de Amerikaanse choreograaf Bill T. Jones na dertien jaar terug naar Den Haag. Zijn gezelschap Bill T. Jones/Arnie Zane Dance Company brengt twee voorstellingen: Body Against Body en Fondly Do We Hope... Fervently Do We Pray. Dit laatste stuk is geïnspireerd op het leven en de nalatenschap van de Amerikaanse president Abraham Lincoln.

Holland Dance Festival wordt elke twee jaar georganiseerd. Het is een van de grootste internationale dansfestivals in Europa. De organisatie streeft er naar om de belangrijkste ontwikkelingen in de dans te laten zien. Het festival kent dan ook vele hoogtepunten. Naast het organiseren van het festival richt Holland Dance zich ook op educatie, amateurkunst en (co)producties.

Voor het volledige programma kun je kijken op de website van Holland Dance.