Holland Dance en DOX geïnspireerd door dansicoon Pina Bausch

Holland Dance en Dox The Chosen One. foto A. PluggeDe voorstelling The Chosen One  is een levendige montage van dans en korte theatrale momenten  en is geïnspireerd door Le Sacre du Printemps van dansicoon Pina Bausch. Ruim vijftig amateurspelers van jong tot oud uit Den Haag verkennen samen met professionele dansers en spelers van DOX de tolerantie in de huidige maatschappij. De voorstelling is een aaneenschakeling van dromerige en absurde momenten waarin een ieder evenveel kans maakt om The Chosen One te worden.

The Chosen One speelt in het Atrium, het imposante stadhuis van Den Haag. Het is de plek waar iedereen naartoe moet om zijn of haar leven te regelen. Jong of oud, rijk of arm, allochtoon of autochtoon, het maakt niet uit. Iedereen wordt gelijk behandeld en niemand wordt buitengesloten.

Hoewel… Is er geduld met een trage bejaarde of met de flitsende jongere? Hoeveel tolerantie is er eigenlijk? Het Atrium en de theatrale scènes vloeien in elkaar over en de loketten, balies, loopbruggen en het glazen plafond vormen samen met de indringende muziek onderdeel van de voorstelling. In het stadhuis stellen de spelers de tolerantie en de verandering in de maatschappij op de proef door middel van spel en dans.

The Chosen One is op 18, 19 en 20 november in het Stadhuis van Den Haag te zien.