Hoe win je een talentenjacht?

Darren Gough. Foto Johnlp Darren Gough is een voormalig cricketspeler uit Engeland. In 2005 won hij de danswedstrijd Strictly Come Dancing, waar Dancing with the Stars van RTL van afgeleid was. Op de website van The Telegraph geeft hij tips hoe je Strictly Come Dancing kan winnen. De beste van zijn tips staan hier op een rijtje.

Kies je eigen muziek

Het helpt als je een goed nummer hebt. Dansen gaat een stuk beter op je eigen muziek. Belangrijk is dan ook dat je op muziek kunt dansen die jij leuk vindt, maar je moet ook geluk hebben met een nummer.

Oefen op je dansschoenen

Vrouwen die op hakken moeten dansen, kunnen last krijgen van hun voeten en van blaren. Ook mannen moeten bij een latindans schoenen met een hakje aan. Het kan verleidelijk zijn om dan op sportschoenen te trainen, maar doe dit niet. Oefen zoveel mogelijk op je schoenen, zodat je tijdens de uitvoering helemaal gewend bent aan je dansschoenen.

Blijf rustig

Ook als er iets niet goed gaat, moet je rustig blijven en gewoon doorgaan. Je hebt tijdens een live-uitvoering geen mogelijkheid om opnieuw te beginnen, je kunt alleen maar verder dansen. Bij een van Darrens optreden liet het behabandje van zijn danspartner Lilia los. Ze hebben hun dans toch afgemaakt, terwijl Darren haar behabandje tegenhield.

Luister naar kritiek

Van kritiek kun je leren en het is dan ook belangrijk om daarnaar te luisteren. Zo kun je er later je voordeel mee doen. Het maakt niet uit als je op het moment zelf niet kunt luisteren omdat je trots bent op je prestatie. Zorg dan dat je de volgende dag het commentaar van de jury goed in je opneemt. 

Strictly Come Dancing is vanavond op BBC 1 te zien om 19:25 u. (Nederlandse tijd)