Historie herleeft met dansvoorstelling Bries op Landgoed De Braak

In 1924 vormt een vlonder in de vijver van Landgoed De Braak het decor van een Gronings studentenballet ter gelegenheid van het 62e lustrum van de Universiteit Groningen. Deze zomer neemt de dansvoorstelling Bries het stokje over en verbindt kunst en natuur, heden en verleden met elkaar.

Van verleden naar het heden

De dansvoorstelling Bries vindt plaats op het historische landgoed De Braak in Paterswolde. Een landgoed bij de grens van de provincies Groningen en Drenthe, een plaats waar mensen komen om tot rust te komen. De choreografieën van Bries zijn geïnspireerd door het landgoed en worden gedanst in een carrouselvoorstelling op vijf locaties. Samen vertellen zij over romantiek anno nu.

Wat is romantiek?

De intenties van choreografe Inge de Bruine zijn om de bezoeker te laten onderzoeken wat romantiek nu precies is. Aan clichés brandt Inge zich niet. Mensen associëren romantiek met netjes en braaf, maar volgens de choreografe is er nog veel in te ontdekken.

Bries

De uitvoeringen van Bries zijn een initiatief van Stichting BeeldBepalend. Meer informatie over Bries, de voorstellingen en de kaartverkoop vindt u op de website van Bries.