Hiphopdansers meten zich tijdens de Open Belgian Championship

United Dance OrganisationOp 21 april 2014 wordt voor de tweede keer het Open Belgian Championship gehouden. Dit is voor Belgische en Nederlandse hiphopdansers de mogelijkheid zich te meten met anderen in het vakgebied en zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en het Wereld Kampioenschap in Schotland. 

United Dance Organisation

De internationale dansbond UDO (United Dance Organisation) is binnen vier jaar uitgegroeid tot de grootste organisator van hiphop danswedstrijden binnen Nederland. UDO organiseert wedstrijden op alle vijf de continenten zodat men zich op de wereldkampioenschappen echt met de besten kan meten. Tijdens de wedstrijden kunnen dansers de hiphop lifestyle echt beleven met juryleden uit de hiphop dansscène die direct na de performance feedback geven. De UDO heeft een jaarlijkse wedstrijdkalender met diverse danswedstrijden met solo, duo en team categorieën. 

Open Belgian Championship

Aan het Open Belgian Championship op 21 april in het Belgische Mol mogen ook Nederlanders meedoen. Er is geen voorkwalificatie, maar dansers moeten zich wel voor de wedstrijd registreren en lid zijn van het UDO. Registreren voor de hiphop danswedstrijd kan tot 11 april.

Nederlands kampioenschap

Op 6 april vindt in Veldhoven ook het Nederlands kampioenschap plaats. De registratie hiervoor is al gesloten, maar publiek is welkom! Kaarten kunnen bij de kassa gekocht worden.