Kader Attou/Cie Accrorap, The Roots, Holland Dance, Festival, Lucent Danstheater

Hiphop van Cie Accrorap in dansvoorstelling The Roots

Op 24 en 25 april is Cie Accrorap met The Roots twee avonden lang te zien tijdens het Holland Dance Event in het Lucent Danstheater in Den Haag. Kader Attou is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse hiphop beweging en heeft met zijn groep Cie Accrorap een unieke stijl ontwikkeld: een mix van hiphop, circus, hedendaagse dans en grafische kunst.

Dansvoorstelling Roots van Cie Accrorap

Met maar liefst elf dansers, en ieder met hun individuele stijl, maakt choreograaf Kader Attou een voorstelling geïnspireerd op zijn eigen verleden: van de straat tot theater podia wereldwijd. Het is een persoonlijk verhaal met een simpele vraag:  Hoe kom ik van de bank af? Met complexe passen Kathak, wilde breakdance moves en klassieke Europese dansbewegingen toont Attou een innerlijke strijd met zijn eigen gedachten. Blijf ik hier zitten in mijn persoonlijke ruimte omringd door leegte, of sta ik op en voeg me bij de andere dansers?

De pers omschrijft The Roots als spectaculair en poëtisch, innovatief en nostalgisch. Attou brengt met de dansvoorstelling een dans die uit de straten van New York kwam naar podia van de wereld. Alles op muziek van Brahms, Beethoven en Electronic Dance Music.

Choreograaf Kader Attou

Attou is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse hip-hop beweging. Met zijn unieke stijl, heeft Attou een bijzondere  mix van hiphop, circus, hedendaagse dans en grafische kunst ontwikkeld. Attou brengt met zijn ensemble Cie Accrorap nieuwe expressies naar hedendaagse dans en verlegt de horizon van de wereld van hiphop. Dansen betekent voor Attou overleven. 

“The Roots is een menselijk avontuur, een reis gemaakt door elf uitzonderlijke hip-hop dansers. Het  opent  nieuwe perspectieven en brengt de toeschouwer elders.” – Kader Attou

Holland Dance Event Workshop Hiphop

In aansluiting op de voorstellingen The Roots organiseert Holland Dance zaterdagmiddag 25 april een workshop die wordt verzorgd door één van de Accrorap dansers. Een ideaal moment voor fanatieke dansers vanaf veertien jaar om hun hiphopskills een boost te geven! Ga voor meer informatie naar de webpagina van de Holland Dance Event Workshop Hiphop.