De Wereld van Wubbe. Bron: NTR Marketing & Communicatie

Het Uur van de Wolf: De wereld van Wubbe

Meer dan een jaar lang volgde filmer Jan Louter de creatie voor het 70-jarige jubileum van het Rotterdamse moderne dansgezelschap Scapino Ballet. De documentaire De Wereld van Wubbe laat zien dat de bevlogen Wubbe vanuit zijn intuïtie werkt en zich in een haast democratisch proces laat inspireren door zijn dansers, waarmee voorstelling TING! bij uitstek een gesamtkunstwerk wordt. 

TING! is de meest ambitieuze voorstelling van choreograaf Ed Wubbe ooit. Een groots en risicovol project, met medewerking van de Nederlandse popgroep De Nits en diverse circusartiesten, waarmee Wubbe zichzelf en zijn dansers stevig op de proef stelde.

Duik in Wubbe's wereld

De focus in De wereld van Wubbe ligt volledig op het werkproces. Toch geeft de film goed zicht op de mens Ed Wubbe. Want zoals Bonnie Doets, één van de muzes van Wubbe, het verwoordt in de film: “Wie wil begrijpen wie Wubbe is moet kijken naar zijn werk”. 
Wubbe is ruim 25 jaar artistiek leider van het internationaal vermaarde Scapino Ballet Rotterdam. Zijn stukken zijn vaak een reflectie op de actualiteit. In De wereld van Wubbe wordt met  oogstrelend camerawerk vastgelegd hoe de zoektocht van Wubbe verloopt. In een open sfeer en vol vertrouwen werken de dansers van Scapino samen en de camera zit hen dicht op de huid.

De fraaie dans van onder meer Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen, de meest opvallende leden van Scapino, maakt dat er visueel veel te genieten valt in de film. De wereld van Wubbe is een aanstekelijke hommage aan een bevlogen en bescheiden choreograaf. De film ging in januari 2017 in première op het IFFR.

Regisseur:  Jan Louter
Producent:  Juul Kappelhof - Miroir film
Uitzending: donderdag 16 maart 2017 om 22.50 uur op NPO2

Trailer De Wereld van Wubbe      


 
Meer inspiratie