Julia Codarts Philharmonisch

Het Rotterdams Philharmonisch brengt symfonische show Julia in Ahoy

Het Rotterdams Philharmonisch presenteert  Julia in Ahoy op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni. In Julia vertelt het orkest een klassiek liefdesverhaal in een voorstelling die symfonische muziek laat samenvloeien met dans, zang, luchtacrobatiek en andere live acts. Samen met Guy Caron, eerste artistiek leider van het Cirque du Soleil, en Josep Vicent, dirigent, is een nieuwe vorm van entertainment ontwikkeld. Daarmee hoopt het Rotterdams Philharmonisch te bereiken voor klassieke muziek wat Caron eerder deed voor het circus: een groot nieuw publiek vinden waarmee klassieke muziek aansluiting vindt en houdt bij de huidige tijd.

Rotterdams Phiharmonisch creëert nieuwe beleving klassieke muziek met Julia

Met Julia zet het Rotterdams Philharmonisch een grote en spannende stap. In Ahoy, buiten de vertrouwde beslotenheid van de concertzaal, creëert het orkest een voorstelling waarin symfonische muziek alle ruimte krijgt om op een nieuwe manier haar verbeeldingskracht te laten spreken. Het grote repertoire – van Prokofjev en Sjostakovitsj, tot Falla en Piazzolla – vormt het hart van de show. Het Rotterdams Philharmonisch bewaakt kern van die traditie. Ook al worden er op nieuwe manieren aansluiting bij het publiek gezocht, aan de muziek worden geen concessies gedaan.  Het orkest laat zich daarbij omringen, ze staan letterlijke middenin, door een kleurrijk gezelschap: van dansers, zangers en acteurs tot luchtacrobaten en tangueros op grote hoogte. Rode draad is het verhaal van Julia en haar zoektocht naar liefde.

Guy Caron en Josep Vicent samen met Rotterdams Philharmonisch

In Julia werkt het Rotterdams Philharmonisch samen met een internationaal team van artiesten, creatives en jong talent (onder andere van de circus- en dansopleidingen van Codarts Rotterdam). Guy Caron, de man die het Cirque du Soleil groot maakte, werkt in de ontwikkeling van de voorstelling nauw samen met Josep Vicent. “Muziek, dans, poëzie, theater, circus, magie, decors en kostuums vloeien samen in één liefdesverhaal waarin ze elkaar bezielen,” vertelt Guy. “Muziek wordt beweging, beweging wordt muziek – mensen zijn gewend om naar muziek te luisteren, maar in Julia zullen ze muziek zien. Het publiek zal ogen en oren te kort komen.” 

Ga voor meer informatie naar de website van Julia.

Meer inspiratie