Het Nederlands Kampioenschap Paaldansen

Het Nederlands Kampioenschap Paaldansen

Op zondag 26 april vind het Nederlands Kampioenschap  paaldansen plaats in Maaspoort Sports & Events te Den Bosch. Hier zullen Nederlands beste paaldansers en danseressen het tegen elkaar opnemen. De beste drie van elke leeftijdscategorie zullen ons gaan vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap in London.

Sportief Paaldansen

De organisator van het Nederlands Kampioenschap Paaldansen is de dansschool Sportief Paaldansen. Zij zijn één van de grootste paaldansscholen van Nederland. Veel professionele Paaldanseressen zijn hier begonnen waaronder Yvonne Smink. Sportief Paaldansen geeft dagelijks les op meerdere locaties door heel het land. Hiernaast verzorgen ze ook vele paaldansworkshops voor onder andere vrijgezellenfeestjes en bedrijfsuitjes.

International Pole Sports Federation

Het Nederlands Kampioenschap verloopt volgens het reglement van de International Pole Sports Federation (IPSF). Zij zijn een non-profit organisatie die zich internationaal inzet voor de promotie van paaldansen als sport. De paalsdanssport-wereld is de laatste jaren ver gevorderd om de visie van de (nog) niet-paaldansende medemens te veranderen. Men zag en ziet de sport vaak enkel als erotisch. De paaldans, zoals die beoefend wordt in de sportwereld, is niet erotisch maar atletisch.

Het IPSF heeft als doel de paalsdanssport als atletische sport internationaal op de kaart te zetten en er uiteindelijk een erkende olympische sport van te maken.

Het Nederlands Kampioenschap Paaldansen

Tijdens het Nederlands Kampioenschap zullen er naaste de vele optredens van de kandidaten ook andere sportieve acts te zien zijn en zullen er stands zijn waar van alles gekocht kan worden. De Kandidaten die te zien zijn plaatsen zich door middel van een voorronde. Alle paaldansers van Nederland kunnen een video opsturen en uit die video’s worden door een jury, onder toeziend oog van het IPSF, de tien beste atleten gekozen voor ieder leeftijdscategorie. Inzenden kan nog tot 1 maart 2015. De jury die op 26 april 2015 jureert, als bestaan uit internationale juryleden en word in samenspraak met het IPSF samengesteld.

Onze dansambassadeur Chalans Dance Professionals is sponsor van het Nederlands Kampioenschap Paaldansen. Via hen krijg je 5% korting op je kaartje! Interesse? Stuur dan een mail naar Natasja: info@chalans.nl.