Het Nationale Ballet verzorgt dansoptreden tijdens Koningsvaart

Het Nationale Ballet verzorgt dansoptreden tijdens KoningsvaartHet Nationale Ballet mag op 30 april een optreden verzorgen tijdens de Koningsvaart. Deze wordt gehouden ter ere van het nieuwe Koninklijk paar Willem-Alexander en Maxima. Tijdens een vaartocht over het IJ kunnen zij genieten van verschillende culturele en sportieve activiteiten.

Het Nationale Ballet danst op een ponton in het water het duet Trois Gnossiennes van Hans van Manen. De choreografie over overgave, vertrouwen en harmonie, op de gelijknamige pianomuziek van Erik Satie, wordt tijdens de Koningsvaart gedanst door eerste solisten Igone de Jongh en Casey Herd.

Verder krijgen de nieuwe koning en koningin bij de Koningsvaart onder andere het Koningslied te horen, geeft Armin van Buuren een optreden met het Koninklijk Concertgebouworkest en brengt De Nederlandse Opera een uitvoering van de finale uit de opera L’amour des trois oranges van Sergej Prokofjev.Foto Prins Willem Alexander tijdens Veteranendag 2010: FaceMePLS, verkregen via Flickr