Het Nationale Ballet te gast tijdens KANTOR

Junior CompanyHet Nationale Ballet is op zaterdag 15 en zondag 16 november te gast tijdens KANTOR, een festival dat in het leven is geroepen om op een positieve en creatieve wijze invulling te geven aan de groeiende leegstand in Amsterdam. Het Nationale Ballet presenteert een doorlopend programma in Wing#8 van De Sloot Office in Amsterdam Westpoort.

Programma van Het Nationale Ballet

Tijdens Kantor presenteert Het Nationale Ballet onder meer:

  • optreden van de Junior Company van Het Nationale Ballet. Zij dansen Embers, een choreografie van Ernst Meisner.
  • interviews met Ernst Meisner (choreograaf en artistiek coördinator van de Junior Company) en Peter Leung (danser Het Nationale Ballet en creative director House of Makers) onder leiding van Wendeline Wijkstra (danseres Het Nationale Ballet)
  • video's van Het Nationale Ballet met behind the scenes en registraties van voorstellingen.

KANTOR

Van 14 tot en met 16 november vindt de tweede editie van KANTOR plaats. Daar waar winstmarges en beleggingsrendementen vroeger de dienst uitmaakten, tovert KANTOR de lege werkvloer van De Sloot Office een weekend lang om tot een cultureel podium voor divers creatief talent en gerenommeerde cultuurhuizen zoals EYE, het filmmuseum, Nationale Opera & Ballet, De Kleine Komedie en Boijmans van Beuningen Museum gepresenteerd door ARTtube. Hiermee biedt KANTOR hen de alternatieve plek om direct in aanraking te komen met een nieuw publiek. In het pand zijn voor de gelegenheid o.a. een bioscoop, theater, restaurant, galerie en verschillende danspodia gebouwd.