Het Nationale Ballet starts crowdfundingactie voor Dutch Doubles

Het Nationale Ballet start crowdfundingactie voor Dutch Doubles Het Nationale Ballet start een nieuwe crowdfundingactie getiteld Doe mee aan Dutch Doubles. Met deze actie vraagt Het Nationale Ballet cultuurliefhebbers het programma Dutch Doubles mede mogelijk te maken. Het programma, vanaf woensdag 16 april te zien in Het Muziektheater Amsterdam, bestaat uit vier wereldpremières van vier in Nederland woonachtige choreografen, die samenwerken met wereldberoemde Nederlandse kunstenaars uit andere disciplines. In Dutch Doubles gaan modeontwerpers Viktor & Rolf, fotografe Rineke Dijkstra, beeldend kunstenaar Krijn de Koning en harpist Remy van Kesteren samenwerken met choreografen Hans van Manen, Jorma Elo, Ton Simons en Juanjo Arqués.

Doe mee aan Dutch Doubles

Iedereen kan een bijdrage leveren aan Dutch Doubles variërend van € 100,- tot € 10.000,-. Voor iedere gift levert Het Nationale Ballet een aantal bijzondere tegenprestaties. Zo ontvangt men, afhankelijk van de hoogte van de bijdrage, een kijkje achter de schermen tijdens het creatieproces, een door Erwin Olaf gesigneerde foto die hij maakte voor de campagne van Dutch Doubles, VIP tickets voor de wereldpremière en een ontmoeting met de choreografen en/of kunstenaars.

Met de actie hoopt het gezelschap niet alleen de vaste particuliere donateurs van Het Nationale Ballet te bereiken maar ook andere cultuurliefhebbers die ballet en de Nederlandse kunst een warm hart toedragen. Voor meer informatie zie: www.het-ballet.nl/doemee

Crowdfunding Het Nationale Ballet

Doe mee aan Dutch Doubles is de vijfde crowdfundingactie van Het Nationale Ballet. De eerste actie in 2006, Adopteer een tutu, voor het programma Jewels was direct een succes. Deze actie en de vervolgacties Open de deuren voor Coppelia (2008), Help Don Quichot in het zadel (2010) en Wij geloven in Sprookjes (Cinderella 2012) leverden in totaal circa € 150.000,- op aan particuliere giften.

Dit is de eerste actie waarbij Het Nationale Ballet vraagt bij te dragen aan modern balletrepertoire, dat samen met het klassiek-romantische repertoire het hart van het gezelschap vormt. De New York Times noemde recent Het Nationale Ballet een van de vijf balletgezelschappen ter wereld waar met regelmaat succesvol nieuw werk wordt gecreëerd.

Meer inspiratie