Casper Faassen en dansers van Het Nationale Ballet tijdens de totstandkoming van ‘Moments’, © Anne Reitsma Fotografie

Het Nationale Ballet en Casper Faassen maken kunstwerk voor Dance4Life

Speciaal voor dance4life hebben Het Nationale Ballet en kunstenaar Casper Faassen de handen ineen geslagen. Voor dit kunstproject vertaalde Casper Faassen een choreografie van Matthew Pawlicki-Sinclair – choreograaf en danser bij Het Nationale Ballet - in zijn eigen herkenbare stijl. Deze unieke samenwerking werd geïnitieerd voor dance4life’s funky fundraiser, een event dat op 24 juni 2016 plaatsvond in Amsterdam. De opbrengst van de veiling die tijdens de avond gehouden werd, komt ten goede aan de voorlichtingsprojecten van dance4life. Het totaalbedrag van 479.550 euro werd behaald door onder andere dit kunstwerk.
 
Matthew Pawlicki-Sinclair, die afgelopen voorjaar de rol van Roméo in Roméo et Juliette danste van Nationale Opera & Ballet, maakte een speciale choreografie Moments. Het resultaat: een enscenering waarin we de dansers zien verdwijnen en verschijnen waaruit speciaal voor dance4life een fotowerk is gemaakt wat tijdens de veiling onder de hamer ging voor een bedrag van twintigduizend euro. Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet en ambassadeur van dance4life, bood tijdens de veiling aan om een tweede fotowerk in samenwerking met Casper te maken. Dit kavel ging direct voor vijfentwintigduizend euro onder de hamer.

Over Casper Faassen

Geïnspireerd door 17e eeuwse kunstenaars als Rembrandt en Van Goyen ontwikkelde visual artist Casper Faassen zijn voorliefde voor tekenen en schilderen. Zijn stijl, waarbij transparante fotografie wordt gecombineerd met verschillende lagen verf en waarin schoonheid en vergankelijkheid hand in hand gaan, wordt geprezen door zowel critici als het publiek en is wereldwijd te zien op beurzen, in galeries en musea.

Over Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet werkte voor de derde keer mee aan dance4life’s funky fundraiser. In 2014 danste dance4life ambassadeur Doutzen Kroes een pas de deux met Het Nationale Ballet en tijdens de editie van vorig jaar werd bekend dat Marijn Rademaker zich als ambassadeur aan dance4life verbond.

dance4life

De opbrengst van dance4life’s funky fundraiser gaat naar de voorlichtingsprogramma’s van dance4life, de organisatie die samen met jongeren werkt aan een gezonde toekomst. In haar 12-jarige bestaan heeft dance4life al meer dan 2 miljoen jongeren verder geholpen en met de steun van alle partners en sponsoren komen daar de komende jaren nog miljoenen jongeren bij. Onbeschermde seks is een van de grootste gezondheidsrisico's voor jongeren wereldwijd.

Making-off ‘Moments’

Een video van Matthew Pawlicki Sinclair's choreografie en Casper Faassen's fotowerk: