Het najaar bomvol met de nieuwste generatie dansmakers

Het komend najaar zorgt Dansmakers Amsterdam er weer voor dat het een inspirerend en spannende herfst wordt, bomvol met vernieuwende dans. Dans Magazine zet de komende dansvoorstellingen op een rij.

Zeehelden van Andreas Denk

Tijdens Sail Amsterdam opent Dansmakers Podium haar deuren met de toepasselijke voorstelling Zeehelden van Andreas Denk. Naast de voorstelling zijn er ook nog buitenactiviteiten, zoals de Doe-Boot. Van 21 tot en met 23 augustus in Dansmakers Podium.

Mum’s The Word – Cecilia Moisio

Een voorstelling over de band tussen moeder en dochter, die al in de baarmoeder begint. In een huis vol herinneringen komen langzaam persoonlijke verhalen aan het licht. In deze voorstelling word je uitgedaagd om stil te staan bij de meest elementaire vorm van liefde.

In 2014 ontving Cecilia Moisio voor deze voorstelling de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht. Tijdens de Nederlandse Dansdagen op 3 oktober 2015 zal de voorstelling in première gaan als onderdeel van deze prijs.

Please me Please, part 2 - Liat Waysbort

Please me Please rekt onze definitie van schoonheid op. De lichamen van de twee danseressen (60 en 66 jaar oud) dragen geschiedenis in zich en zijn bewust en zelfverzekerd. Tegelijk worden ze geconfronteerd met de ongedefinieerde standaarden waar ‘de oudere’ aan moet voldoen. Please me Please, part 2 gaat in premiere tijdens de Nederlandse Dansdagen op 4 oktober 2015 in Maastricht.

Haschoema - Mouna Laroussi

In deze voorstelling staat het effect dat de sociale controle binnen de Marokkaanse gemeenschap op vrouwen heeft centraal. ‘Haschoema’ betekent ‘schaam je’ en wordt gebruikt als iemand zich ongepast gedraagt. De voorstelling gaat in premiere op 16 oktober 2015 in Dansmakers Podium.

DEU$/EX\M4CHIN4 - Fernand Belfiore

DEU$/EX\M4CHIN4 is een knipoog met onze obsessieve relatie met onze extensie. Een sciencefictionritueel over de ontmoeting tussen mens en machine. Belfiore werkt met zijn voorstelling op het snijvlak van dans, theater, audiovisuele- en beeldende kunst. Hij zoekt met zijn werk naar uitdagende, nieuwe vormen van de intensivering van de lichamelijk ervaring van het publiek.  DEU$/EX\M4CHIN4 gaat in premiere tijdens het Moving Futures Festival in Amsterdam, op 14 november 2015.

Moving Futures Festival – tweede editie

Het Moving Futures festival is een reizend festival met werk van de nieuwste generatie dansmakers. Het gaat om choreografietalent met lef, dansmakers die zich uit durven te spreken over hedendaagse kwesties, die raakvlakken zoeken met menselijk gedrag, filosofie en wetenschap. Na de succesvolle eerste editie doet hef festival dit keer tien steden, verspreid over het land aan. Naast voorstellingen en performances is er ook een uitdagend randprogramma.  Het Moving Futures Festival is een initiatief van Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost. De tour van het festival is van 29 oktober 2015 tot en met 1 mei 2016. Van 12 tot en met 15 november 2015 is het Festival in Amsterdam.

Opening van Dansmakers Podium

Op 10 december 2015 zal het Podium van Dansmakers Amsterdam op feestelijke wijze geopend worden door Kaysa Ollongren. Het hele weekend zijn er voorstellingen. Iedereen is welkom!

Ga voor meer informatie over het najaarsprogramma van Dansmakers Amsterdam naar de website

Meer inspiratie