Het Internationaal Danstheater danst al 50 jaar

Affice Puur BarbaarsHet Internationaal Danstheater bestaat 50 jaar. Op 28 augustus gaat het jubileumseizoen officieel van start met een feestelijke opening. Om 12.00 uur staat het Internationaal Danstheater met Met handen en voeten op de Amsterdamse Uitmarkt.

In de 50 jaar heeft het gezelschap een schat aan choreografieën, muziekinstrumenten en kostuums van over de hele wereld verzameld. Voor het eerst opent het gezelschap deze schatkist voor u; op 13 december, tijdens de première van jubileumvoorstelling Puur Barbaars!Maar er is meer. Allereerst wordt de collectie vakliteratuur die het gezelschap in de afgelopen 50 jaar verzameld heeft, openbaar gemaakt in de bibliotheek. Daarnaast wordt de top 65 van mooiste kostuums gefotografeerd,vanaf oktober zijn deze op de site van het Internationaal Danstheater te zien.

Ook zal het gezelschap regelmatig tentoonstellingen gaan organiseren in eigen huis, met werk van verschillende kunstenaars. In de eerste tentoonstelling zullen foto's, textielimpressies, beeldende kunst en schilderijen te zien zijn van onder andere Theo de Feyter, Nicole Ladrak, Olaf Zalcman en Adelaart Weijdom.