Het Grachtenfestival danst aan De Overkant

Het Grachtenfestival programmeert ook dit jaar in de Kromhouthal van De Overkant in Amsterdam-Noord. Vier producties, waarin het thema 'Dans' centraal staat. Grachtenfestivaldirecteur Lidy Klein Gunnewiek: "Het industriële karakter van De Overkant past prima bij 'Dans aan de Overkant' en 'Re.sonant': bijzondere voorstellingen in een niet-alledaagse locatie. We programmeren er nu voor het tweede jaar, en vinden het een echte Grachtenfestivallocatie."

Naast Re.sonant op zaterdag 13 augustus is in De Overkant ook de serie 'Dans aan de Overkant' te zien op maandag 15, woensdag 17 en vrijdag 19 augustus:

PersonaEen zwijgende actrice en een sprekende verpleegster spelen de hoofdrollen in de muziektheaterproductie ‘Persona’ van regisseur Sjaron Minailo, gebaseerd op Ingmar Bergmans gelijknamige film. Minailo wijzigde één element ingrijpend: het zwijgende personage zwijgt door te zingen. ‘Persona’ gaat op het Grachtenfestival in première (maandag 15 augustus, 21.30 uur).

Tap on a hard shoulderMarije Nie is muzikante met haar voeten. Met een ensemble van vier musici danst zij in ‘Tap on a hard shoulder’ een live roadmovie op muziek van Maurice Horsthuis en met live videoprojectie van David Middendorp (woensdag 17 augustus, 21.30 uur).

Zwanenmeer‘Zwanenmeer’ is geïnspireerd op het wereldberoemde ballet Het Zwanemeer van Tsjaikovksi en Petipa, maar het heeft een nieuwe choreografie, nieuwe muziek en nieuwe beelden. In ‘Dans aan de Overkant’ vast een preview van deze productie die in 2012 op tournee gaat (vrijdag 19 augustus, 21.30 uur).

voor meer informatie zie http://www.grachtenfestival.nl/concert_overview.vm