Het Global Dance Festival zoekt talenten

Op 1 en 2 november wordt het Global Dance Festival georganiseerd. Voor de programmering zoekt het festival nog een aantal talenten die willen dansen op het festival.

Dragon’s Child

De voorstelling Dragon’s Child gaat over de verschillende vormen van Chinese identiteit in Nederland. Daarom worden er Aziatische dansers en acteurs gezocht die zich verbonden voelen of zich herkennen in dit thema. Onder leiding van choreograaf Cunsong Xu wordt de voorstelling gemaakt. Dragon’s Child gaat in première op 2 november, de laatste dag van het festival. De auditie vindt plaats op 29 september in Den Haag. Via deze link kun je je aanmelden.

Dansen op het festival

Behalve de dansers van Dragon’s Child, worden er ook nog dansgroepen of solisten gezocht. In totaal mogen acht werelddansgroepen of solisten performen op het festival. In de voorbereidingen worden de groepen twee keer gecoacht door een professional. Op 1 november mogen de talenten optreden. Op deze pagina staat meer informatie. De deadline voor het aanmelden is 20 september.

Global Dance Festival

Het tweedaagse festival staat geheel in het teken van werelddans. Er zullen verschillende optredens te zien zijn. Verder is er een boekenmarkt en wordt er een debat georganiseerd. Het debat staat in het teken van de toekomst van de werelddans in Nederland. Op zaterdag worden er workshops gehouden. Op diezelfde dat is er ‘s avonds de première van Dragon’s Child en treedt de Senegalese Mass Diallo op. Het festival wordt georganiseerd door WereldDansWerkPlaats en is in De Nieuwe Regentes, Den Haag.