Het Festival de Nederlandse Dansdagen

Campagnebeeld Nederlandse Dansdagen 2013Op 4, 5 en 6 oktober 2013 is de 16e editie van het Festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Tijdens dit festival zijn verschillende producties te bewonderen van diverse choreografen en dansgezelschappen, zoals de producties van Conny Janssen Danst en van Ann Van den Broek. Ook worden er exposities gegeven en dansprijzen uitgereikt. Het festival vindt plaats in het Theater aan het Vrijthof.

Voorstellingen

Op het festival zijn onder andere de voorstellingen How Long is Now van Conny Janssen Danst en Midnight Rising van Club Guy & Roni te bekijken. Ook zijn er voorstellingen van ILL Skill Squad, Lloyd Marengo, Samir Calixto, Keren Levi en Ann Van den Broek. Op de zaterdagavond worden er producties opgevoerd van Het Nationale Ballet, Scapino Ballet Rotterdam, Introdans en het Nederlands Dans Theater II.

Twee premières

Op het festival zijn naast deze voorstellingen ook twee premières te zien. De eerste is Coffee & Cigarettes van Alida Dors. Deze voorstelling bestaat uit drie delen, waarbij in elk deel een aspect van het allerdaagse leven wordt onderzocht. Dit zijn aspecten zoals verveling, maatschappelijke druk en de zoektocht naar een eigen identiteit. Addio alla fine van Emio Greco. Foto door Judith Zwikker

De tweede première is de voorstelling Addio alla Fine van het ICKamsterdam. Dit is een choreografie van Emio Greco en Pieter C. Scholten over het doorgeven van energie en dynamiek in een samenleving.

Expositie

Ook wordt er een expositie georganiseerd die de bezoekers een kijkje achter de schermen biedt bij dansgezelschappen. De dansers van gezelschappen presenteren hier hun zelf geschoten Instagram foto’s. Ook presenteert het gezelschap Don’t Hit Mama een identity lab waarbij jongeren met de dansers kunnen praten over hun identiteit.

Dansprijzen

Tijdens het festival worden er verschillende prijzen uitgereikt, zoals de Zwanen en de VSCD-dansprijzen. Ook worden de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de Dioraphte Dansprijs uitgereikt.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het Festival de Nederlandse Dansdagen start begin juli. Op dat moment komt ook het complete festivalprogramma online. Meer informatie over het festival, de prijzen of de kaartverkoop is te vinden op de website van het Festival de Nederlandse Dansdagen.