Foto Grand Café Zuidlaren

Het Danskwartier danst verder op eigen plek

Het Danskwartier is deze zomer verhuisd van centrum de Ludinge naar de bovenverdieping van het Grand Café Zuidlaren aan De Millystraat 8 in Zuidlaren. Dit betekent dat het Danskwartier vanaf nu een eigen volwaardige locatie heeft met twee professionele dansstudio’s.

Ontmoetingsplek het Grand Café Zuidlaren

De eigenaren van het Grand Café, Roelof en Henriët Haaijer betrokken vorig jaar het pand en hebben er in korte tijd een gezellige ontmoetingsplek van gemaakt met een heerlijke kaart en fijne ambiance. In het monumentale pand stond de bovenverdieping tot op heden leeg, een zeer geschikte plek voor een dansschool met allure. Het combineren van een uitgaansgelegenheid met kunst en cultuur is een logische stap voor beide partijen. Roelof en Henriët organiseren regelmatig bijzondere culturele activiteiten en iedere zondag is er livemuziek.

Het Danskwartier groeit

Christel Kroese eigenaar van het Danskwartier voorziet Zuidlaren van een dynamische dansschool waar kinderen vanaf 3,5 jaar, jongeren en volwassenen les kunnen volgen door professionele vakdocenten. Het afgelopen jaar hebben weer veel dansers de weg naar Het Danskwartier weten te vinden zodat de school blijft groeien.  Ook het komend jaar kunnen de huidige en nieuwe dansers weer lessen volgen in klassiek ballet, moderne dans, jazzdans, pop-show, streetdance, urban, breakdance en tapdance. Tevens heeft de school een werkplaats voor leerlingen die hun danstalent verder willen ontwikkelen.

Leerlingen in Het Danskwartier

Opening nieuwe locatie dansschool

Woensdag 7 september werd het nieuwe dansseizoen geopend met demo’s en workshops van alle docenten. Iedereen was welkom om de nieuwe studio’s uit te testen. Er werd enthousiast gedanst in alle lessen, de opkomst was zo groot dat tijdens het openingsmoment de toeschouwers bijna niet in de studio pasten. Ondertussen zijn de twee studio’s vol in bedrijf. Het dansseizoen heeft een vliegende start gemaakt met aanmeldingen in alle groepen. De speakers knallen, lichten flikkeren en vele voeten dansen de nieuwe dansvloeren in!

Meer inspiratie