Hedendaagse dans tijdens SPRING Performing Arts Festival

Spring Performing Arts FestivalVan 15 tot en met 25 mei wordt Utrecht tijdens het SPRING Performing Arts Festival tien dagen lang overspoeld met dans, theater, muziek en performance uit binnen- en buitenland. SPRING laat de meest recente ontwikkelingen en crossovers in de podiumkunsten zien.

Franse lente in SPRING

Dit jaar zijn er op SPRING vier Franse voorstellingen geprogrammeerd. Met het oerduistere Memento Mori is voor het eerst het werk van de veelzijdige theatermaker Pascal Rambert te zien in Nederland – tevens de openingsvoorstelling van het festival. Soapéra van Mathilde Monnier, ‘grande dame’ van de hedendaagse dans, is een visueel prikkelende dansvoorstelling waarbij de dansers zich bewegen door een gigantisch en golvend gevaarte van zeepschuim. In Adishatz/Adieu zingt de jonge performer Jonathan Capdevielle strofes uit de hits van zijn jeugd. Radhouane El Meddeb laat een intieme choreografie zijn van twee circusacrobaten in Nos Limites.

SPRING Academy

SPRING Academy  is een intensief programma voor studenten en jonge professionals met workshops en beschouwende bijeenkomsten geleid door kunstenaars die tijdens SPRING Performing Arts Festival te zien zijn. SPRING Academy 2014 biedt workshops door onder andere Ant Hampton, Jan Martens, Lotte van den Berg en Alexandra Bachzetsis.

SPRING zoekt vrijwilligers!

Vrijwilligers zijn onmisbaar om het SPRING festival tot een succes te maken. Ruim honderd vrijwilligers zetten zich in op verschillende functies. Iedere vrijwilliger werkt minimaal zes diensten van 4 à 6 uur. Als tegenprestatie ontvang je het SPRING festivalshirt, een spetterend eindfeest en vrijkaarten voor voorstellingen. Meld je nu aan!

Kaartverkoop

SPRING maakt gebruik van e-ticketing: print thuis de kaarten uit of laat je toegangskaart scannen op je tablet of telefoon bij de toegangscontrole. Je kunt tot een uur voor aanvang je kaarten online kopen. Per online bestelling brengt SPRING eenmalig € 1,50 in rekening.

De centrale kassa in het festivalhart is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur. Hier kun je tot een uur voor aanvang van de voorstelling kaarten kopen. Vanaf een uur voor aanvang zijn op locatie de laatste kaarten te koop. Aan de deur betaal je € 2,50 extra voor je toegangskaart.