Hans van Manen bij muziekstuk The Human Body

Van 17 tot 25 januari staat het menselijk lichaam centraal in Amsterdam, met als noemer The Human Body. In het kader van dit thema voert dirigente Xian Zhang samen met klarinetspeler Martin Fröst een hele nieuwe compositie uit, die op donderdag 23 januari in Den Haag de wereldpremière heeft. Hans van Manen spreekt voorafgaand aan het stuk over de relatie tussen muziek en dans.

Het wordt een avond vol orkestmuziek, zonder pauze. Xian Zhang begeleidt haar orkest door de werken van componist Detley Glanert, die speciaal voor dit thema een nieuw muziekstuk heeft geschreven. Ook speelt ze werken van Bartók en Lutoslawski. De Zweedse klarinettist Martin Fröst heeft van het spelend bewegen zijn specialisme gemaakt. Tijdens The Human Body speelt hij bewegend een kort klarinetconcert, geschreven door landgenoot Anders Hillborg.

Aanvullende programma’s

Rond de voorstelling zijn er aanvullende activiteiten georganiseerd, zoals een voorprogramma dat inhaakt op het thema van die avond en een kort nachtprogramma in het café van Het Concertgebouw in Amsterdam. In dit geval is Hans van Manen de spreker die voorafgaand aan de show zijn visie op de relatie tussen muziek en dans geeft, en ontmoeten klassiek en pop elkaar in de Late Night Sessions.

Beiden zijn gratis toegankelijk, maar wie bij het voorprogramma aanwezig wil zijn moet de gratis kaartjes uiterlijk drie maanden voor het concert afhalen bij de kassa van Het Concertgebouw. Deze zijn ook te bestellen door te bellen naar de Concertgebouwlijn.

Kortingsactie

Tickets zijn te verkrijgen via de website van Het Concertgebouw. Bij Dans Magazine mogen we de tickets met korting aanbieden, voor € 25,-. Het werkt als volgt: plaats de bestelling zoals gewoonlijk via deze site, maar voer aan het einde de volgende kortingscode in: KC140123DM. De korting wordt dan vanzelf doorgevoerd.