Grote internationale ambities bij Introdans

Introdans danste zaterdag 13 juni op drie internationale podia in respectievelijk Indonesië, Finland en Duitsland. De internationale ambities van het moderne balletgezelschap zijn al jaren groot.

Ambities van artistiek directeur Roel Voorintholt

Met regelmaat treden de dansers van Introdans op in verschillende landen en zijn zij een graag geziene gast op internationale dansfestivals. Deze internationale faam resulteerde afgelopen zaterdag in drie verschillende voorstellingen in het buitenland. Artistiek directeur Roel Voorintholt: "Internationalisering blijft een speerpunt in ons beleid. Het is inspirerend om te zien hoe enthousiast onze voorstellingen in het buitenland worden ontvangen. We zijn hierin succesvol gebleken en zullen ook komend seizoen weer op internationale podia te zien zijn."

Introdans beweegt met Joy4Dance

Introdans toerde van 6 juni tot en met 15 juni 2015 door Indonesië. Al sinds 1990 is het dansgezelschap een graag geziene gast op de Indonesische podia. Na het succes van eerdere tournees is het gezelschap terug in Het Erasmushuis in Jakarta met de dansvoorstelling Joy4Dance.  De dansers waren met Joy4Dance ook te zien in Yogyakarta en Solo. Artistiek directeur Roel Voorintholt selecteerde zeven werken van grote choreografen voor het publiek. Introdans gaf tijdens de tournee workshops aan plaatselijke dansstudenten.

Tegelijkertijd reisde Introdans af naar Finland om daar te dansen op het prestigieuze Lappeenranta Ballet Gala en is er twee avonden te zien. Het ensemble reist zonder de dansers Yulanne de Groot en Pascal Schut, want zij dansten zaterdag 13 juni op het Benefiztanzgala in Münster twee duetten. Zij delen het podium van een uitverkocht Theater Münster met internationale balletsterren.