Grootmeesters en nieuwkomers in voorstellingen Nederlands Dans Theater

Grootmeesters en nieuwkomers bij NDTHet Nederlands Dans Theater 1 (NDT 1) en de jonge dansers van het Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) presenteren op 25 oktober en 1 november hun nieuwe voorstellingen. Programma 2 van NDT 1 en Programma A van NDT 2 combineren bestaande werken van grootmeesters Jiří Kylián en Hans van Manen met wereldpremières van aanstormende talenten Johan Inger, Andrea Miller, Douglas Lee en Medhi Walerski. Deze contrasterende combinatie zorgt voor twee krachtige, diverse en verrassende voorstellingen.

Programma 2

Programma 2 gaat op 25 oktober in première in de Stadsschouwburg Utrecht. Hierin zijn Kylián’s Sweet Dreams en Sarabande (beiden 1990) te zien, die behoren tot zijn Black&White reeks. Naast deze balletten zijn ook de nieuwe stukken Sunshine Logic van NDT’s onlangs benoemde ‘associate choreographer’ Inger, en Chambers van NDT danser Walerski te zien. Inger en Walerski hebben een duidelijke, eigen bewegingstaal, maar zijn met Kylián verbonden door het feit dat ze dansers bij hem zijn geweest. Programma 2 is divers, maar behoudt dezelfde creatieve lijn door hun gezamenlijke geschiedenis. 

Programma A

Programma A van NDT 2 gaat op 1 oktober in première in het Lucent Danstheater te Den Haag. Simple Things (2001) van Van Manen en Sleepless (2004) van Kylián zijn hierin te zien. Deze krachtige balletten staan naast contrasterende wereldpremières van Miller en Lee. Miller speelt in haar werk graag met thema’s als innerlijke worstelingen en verlangens. Lee gebruikt een duidelijke, klassieke toon in zijn werk waarbij esthetiek een grote rol speelt.

Voor meer informatie en kaarten, bekijk hier de website