Goud voor linedancer Christelin Schaapman

The World Country Dance Federation (WorldCDF) organiseerde van woensdag 1 januari tot en met zondag 5 januari de Wereldkampioenschappen Linedance in Duitsland. Linedancer Christelin Schaapman won hierbij twee keer goud.

Meer dan 350 dansers uit 17 landen deden mee aan de Wereldkampioenschappen Linedance 2014. Zij waren onderverdeeld in verschillende categorieën, bijvoorbeeld de jonge, tiener en volwassen divisie. Naast goud, zilver en diamanten divisies werd er ook apart aandacht besteed aan de nieuwkomers.

Dansende wereldkampioen

Schaapman deed mee in twee categorieën: Showcase en Classics Advanced. Beiden testen het talent van de danser uitvoerig: in Showcase danst de deelnemer zes door hem/haar geschreven choreografieën op voorgeschreven muziek, terwijl de danser in Classic Advanced zes voorgeschreven dansen uitvoert. Schaapman is naar huis gegaan met goud in beide categorieën.

Megastar

Vorig jaar deed Christelin Schaapman ook mee in de Showcase en Classics Advanced categorieën, maar toen tijdens de Belgische Western Dance Kampioenschappen. Ook daar won ze twee keer goud. Door die overwinning eerde Christelin Schaapman genoeg punten, waardoor ze nu in de Megastar divisie valt: dit is de hoogste status die je in de linedance kunt behalen.