Gotra Summer Academy: STEP FORWARD!

 STEP FORWARD!Van 29 juli tot 8 augustus wordt in Heerlen voor de derde keer de Gotra Summer Academy georganiseerd. Het dansprogramma met de naam STEP FORWARD is bedoeld voor leerlingen van vooropleidingen, studenten van dansopleidingen en vergevorderde amateurdansers die een professionele danscarrière ambiëren. De docenten die dit jaar lesgeven aan de Summer Academy zijn Chris De Feyter, Guido Verwer, Joost Vrouenraets en Maïté Guérin.

Er wordt een dansprogramma van hoog niveau geboden, waardoor de talenten de kans krijgen zich artistiek te ontwikkelen, danstechnisch te verbeteren en werk van hedendaagse choreografen te ervaren. Maïté Guérin (o.a. Maurice Béjart, Gotra) geeft lessen klassiek ballet en Gotra repertoire. Chris De Feyter (o.a. Ultima Vez, Pina Bausch en Eric Raeves/Jan Fabre) en Guido Verwer (o.a. Galili Dance, ABCDance Company Austria en Lucia Marthas) verzorgen masterclasses moderne dans. Joost Vrouenraets (o.a. Maurice Béjart, Gotra) en Maïté Guérin geven samen masterclasses partnering.

Verder staat er een lezing van Derrick D. Brown op het programma over ‘optimale voeding voor dansers’. Brown is al vijfentwintig jaar werkzaam in de danswereld; eerst als danser, daarna als docent en repetitor en nu als wetenschapper/onderzoeker. Hij heeft een wetenschappelijke graad ‘dance science’ behaald op de Universiteit van Wolverhampton (Engeland) en is gecertificeerd voedingsdeskundige. Brown adviseert onder andere Het Nationale Ballet.

Voor wie?

De Summer Academy is toegankelijk voor ambitieuze, gemotiveerde en vergevorderde dansers van dertien jaar en ouder. Wil jij nieuwe impulsen krijgen en je verder ontwikkelen? Geef je dan nu op. De voorkeur gaat uit naar studenten die de volle twee weken of ten minste één week mee kunnen trainen, omdat dan het meeste kan worden bereikt. Mocht dit voor jou niet haalbaar zijn, dan is het mogelijk om een eigen programma samen te stellen.

Als je je voor 3 juni inschrijft krijg je tien procent ‘early bird’ korting. Voor iedereen die de volle twee weken deelneemt is de lezing van Derrick D. Brown gratis toegankelijk.

Meer informatie over het programma, de prijzen, de docenten en aanmelden kun je vinden op www.gotra.eu of www.hklimburg.nl. De deadline voor inschrijving is 1 juli.

Gotra Ballet

Gotra is een Limburgs dansgezelschap onder leiding van Joost Vrouenraets. Het gezelschap creëert eigenwijze dansproducties, maakt dansfilms en ontwikkelt talentprogramma’s.