Gotra Summer Academy

Maïté GuérinVan 29 juli tot 8 augustus is het dansprogramma Gotra Summer Academy die alle dansliefhebbers de mogelijkheid biedt een of twee weken in de zomer hun danstechniek en conditie te ontwikkelen. De ‘zomerschool’ is voor dansers vanaf dertien jaar die de droom najagen om professioneel danser te worden. Het thema is hierbij dan ook: Step Forward.

Het programma

In de zomer krijgen de leerlingen les van een docenteam bestaande uit Chris De Feyter (oprichter Dogwolf), Guido Verwer (dansdocent), Joost Vrouenraets (choreograaf) en Maïté Guérin (dansdocent Gotra). Deze dansprofessionals geven les in de techniek en conditie die in de wereld van de dans onmiskenbaar zijn. Ook geeft Derrick Brown op 30 en 31 juli informatie over de voeding voor dansers.

De docenten zijn verspreid over de twee weken. De eerste week wordt er getraind met Maïté Guérin en Chris de Feyter. In deze week wordt er ook gewerkt aan het repertoire Gotra. In de tweede week worden de lessen gegeven door Guido Verwer en Joost Vrouenraets.

Tijdens de Gotra Summer Academy worden verschillende masterclasses gegeven op het gebied van klassiek ballet en moderne dans. Ook wordt er geoefend met het repertoire van Gotra en wordt er persoonlijke coaching gegeven.

De deadline voor het inschrijven is 1 juli 2013. De deelnemers die zich voor 10 juni inschrijven, krijgen tien procent korting op de prijs. Voor de deelnemers die het gehele programma volgen is de voedingsklas van Derrick Brown gratis. De Gotra Summer Academy bevindt zich in de Schunck in Heerlen.

Meer informatie over de prijzen en het programma is te vinden op de website.