Godinnen in Theater de Meervaart

GodinnenOp zondag 21 september om 20.30 vindt de multimediale Oriëntaalse dansvoorstelling Godinnen in de Meervaart Amsterdam plaats.Het is een gedanst verhaal over drie vrouwen die te rade gaan bij het Orakel, omdat ze antwoorden en hulp willen bij hun levensvragen.

Verhaallijn

Godinnen is een gedanst verhaal over drie vrouwen die ieder worstelen met een ander levensvraagstuk. De een zit verstrikt in een verstikkende liefdesrelatie maar durft deze toch nog niet los te laten, de ander dreigt te verdrinken in de rouw om haar moeder,en de derde is op zoek naar haar 'pad' via allerlei dogma's en filosofieën.

Ze vragen het Orakel om raad. Die geeft ze echter geen pasklare oplossingen, maar verwijst ze naar diverse Godinnen.Deze machtige en magische wezens blijken ook menselijke eigenschappen te hebben en zij laten de drie vrouwen zien dat wijsheid in jezelf zit. Het thema van de voorstelling is dan ook; de Godin in elke vrouw en de vrouw in elke Godin.

Dansstijlen

De dansstijlen variëren van Midden-Oosters tot Aziatisch en nieuwe fusions met moderne dans.Bellydance, Indiase tempeldans, zwaarddans enrouwdans wisselen elkaar af.

AisaLafour, Jadira, Mena Leila eninitiatiefneemster en artistiek leider Mariska Assink ontwikkelden samen dit nieuwe concept,waarin zij zelf optreden als vrouw, godin en orakel.