Ghost Track wint de Danskijkersprijs

 Deen van MeerGhost Track van LeineRoebana heeft de Danskijkersprijs van Theater aan het Spui in Den Haag gewonnen. De jury bestaat uit een vaste groep danskijkers en zij hebben Ghost Track tot beste dansvoorstelling van het seizoen uitgeroepen.

Een greep uit de reacties:

‘’Muziek, zang, decor, dans: alles klopte gewoon. De zangeres en de zingende danser hebben prachtige stemmen! Dit is een spoor dat LeineRoebana nog verder mogen uitbouwen; het is vernieuwend en voegt echt iets toe aan de moderne dans.’’- Hera Tseng.

‘’Prachtige combinatie van Aziatische en Europese dansers. Vaak zijn Aziaten eleganter, maar er wasnu nauwelijks verschil.’’ – Pim Romeijn.

‘’De beste avond tot nu, zowel de inleiding, dans en muziek heel boeiend en van hoog niveau.’’ - Luud Schrauwen.

De Danskijkersprijs wordt uitgereikt aan de choreograaf die de, door danskijkers van het spui best beoordeelde, choreografie heeft gemaakt. Deze danskijkers bestaan uit mensen die zichzelf hebben op gegeven om regelmatig een voorstelling bij te wonen en deze achteraf te beoordelen door middel van een vragenlijst. Aan het einde van het seizoen kiest de kijker de beste voorstelling.

Zie fragmenten uit Ghost Track in het filmpje hieronder: