International Choreographers Arts Centre zoekt opkomend danstalent gezocht

Gezocht: opkomend danstalent in urban en hedendaagse dans

Studio West en dansgezelschap ICK Amsterdam slaan de handen in elkaar en starten een nieuwe dans productiegroep voor jongeren genaamd Dans Lab. Met dit project wil Studio West een brug slaan tussen urban dansstijlen en hedendaagse dans. Studio West is voor dit project op zoek naar dansers ‐met enige dans ervaring‐ in de leeftijd 16‐23 jaar.

Op zondag 30 september vindt er een auditie plaats in de dansstudio van Studio West, na deze auditie werken vijftien geselecteerde Amsterdamse dansers toe naar een eindperformance in Theater de Meervaart.

Naast voorstellingen biedt Theater de Meervaart activiteiten voor jongeren aan, dit doet het theater onder de noemer Studio West. Studio West is een plek waar Amsterdamse jongeren van 14 tot 25 jaar hun creatieve talent kunnen ontdekken en ontwikkelen. Dansgezelschap ICK Amsterdam is sinds een jaar huisgezelschap van De Meervaart.

ICK is een spraakmakend gezelschap dat internationale dansvoorstellingen produceert, gastkunstenaars begeleidt en tal van research –en educatieve projecten initieert. Als huisgezelschap draagt ICK bij aan de dansontwikkeling van de stad. Na meer dan een jaar intensieve samenwerking tussen De Meervaart en ICK is het nu tijd om alle ervaring over te brengen op de Amsterdamse jeugd vandaar de samenwerking met Studio West.

Het traject bestaat uit wekelijkse coaching o.l.v. Sedrig Verwoert danser bij ICK, waarin research, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling centraal staan. De Meervaart wil met deze activiteiten jong, cultureel divers talent de kans bieden om een portfolio op te bouwen waarmee ze eventueel kunnen doorstromen naar zowel een kunst/cultuur opleiding als een baan in de creatieve sector.

Is dansen je passie, ben je tussen de 16-23 jaar oud, heb je een flinke dosis lef en creativiteit en wil jij je danstalent naar een hoger niveau tillen? Doe dan op zondag 30 september 2018 auditie voor het Dans Lab. Meer info 

Meer inspiratie