Genomineerden Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2013 bekend

Giulio D'Anna. Foto van Cinzia CamelaDe drie genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2013 zijn de choreografen Giulio D’Anna, Cecilia Moisio en Melissa Ellberger. De winnaar wordt tijdens de 16e editie van het festival de Nederlandse Dansdagen op 4, 5 en 6 oktober 2013 bekendgemaakt en ontvangt 12.000 euro om te investeren in een nieuwe productie.

Giulio D’Anna

Giulio D’Anna maakt tijdens zijn voorstellingen gebruik van diverse maatschappelijke en universele thema’s om de aandacht te vragen. Zijn ideeën en gedachten vertaalt hij op een bijzondere manier naar de kwaliteiten van dans. D’Anna werkt geregeld voor NB-projecten als uitvoerend danser en is ook in Italië actief als choreograaf.

Cecilia Moisio

De voorstellingen van Cecilia Moisio staan erom bekend dat ze eigenzinnig, explosief, onontkoombaar en gedetailleerd zijn uitgewerkt. Haar nieuwste voorstelling, Juxtapose, gaat over twee vrouwen die streven naar perfectie. Het is een combinatie van tekst en beweging waarin de vrouwelijke positie in de maatschappij centraal staat. Moisio is onder andere huischoreograaf bij Dansmakers Amsterdam en werd in 2007 en 2008 genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’.

Melissa Ellberger

Melissa EllbergerEllberger begon als trapezeartiest bij het Zweedse circusgezelschap Cirkus Cirkor tot ze overging op dans. Ze heeft gewerkt voor dansgezelschap ISH als danser, choreograaf en docent, deed onderzoek voor Stichting V.E.T en danste mee met Het Nationale Ballet. Op het moment is ze ook betrokken bij het urban dansproject STRAAT in Utrecht. Ellberger weet tijdens haar dansvoorstellingen een eigen wereld te scheppen op een dynamische manier.

Meer informatie over de Nederlandse Dansdagen is te vinden op de website.