Genomineerden Piket Kunstprijzen. Julien Guettab, Claire Hermans, Mattia Papp en Juul van Helvoirt. Foto Janneke van Beek

Genomineerden Piket Kunstprijzen 2017 bekend

Op maandagavond 27 november worden de Piket Kunstprijzen 2017 uitgereikt. Binnen de categorie Dans maken Juul van Helvoirt (1998, Gemert), Astrid Boons (1988, Antwerpen, België) en Claire Hermans (1990, Leidschendam) alle drie kans op een kunstwerk - dit jaar ontworpen door Florentijn Hofman - en een geldbedrag van 8.000 euro.

De genomineerden, negen jonge kunstenaars uit de disciplines schilderkunst, dans en toneel, zijn geselecteerd door een vakjury en hebben binding met de Haagse regio. Genomineerde Boons was dit jaar al één van de drie winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2017. Daarnaast reikt de jury ook een prijs (kunstwerk en oorkonde) uit aan een persoon die zich met name voor jonge kunstenaars in de Haagse regio buitengewoon heeft ingezet de afgelopen jaren.

De prijzen die jaarlijks uit naam van Frederik Piket worden uitgereikt, vormen voor hem de gedroomde nalatenschap: ze stimuleren jonge kunstenaars op persoonlijke wijze en zijn van blijvende betekenis voor het culturele klimaat in zijn woonplaats. 

Bekijk de profielen van de genomineerden van 2017