De Ballet emoji wordt niet zoals hij er nu uit ziet!

Gelukkig: de ballet-emoji wordt anders!

Vorige maand werd bekend dat er een ballet emoji aan zou komen. De emoji met de roze loafer met strikken erop, viel niet bij iedereen in de smaak. Veel mensen vonden namelijk dat het niet op een balletschoen leek.

Ontwikkeling van de emoji

Ruediger Landmann, kwam met het voorstel van de emoji. Hij heeft meer informatie gegeven over de verdere ontwikkelingen van de emoji.

Hoe de emoji er nu uitziet, wordt namelijk niet het uiteindelijke resultaat; vertelt Landmann. Landmann zijn passie voor ballet en zijn technische skills maken hem de perfecte persoon om de emoji werkelijkheid te maken.

‘the Unicode Standard’

Landmann vertelt: “De emoji’s staan omschreven in een lijst genaamd ‘the Unicode Standard’,dit systeem wordt gebruikt om te definiëren hoe alle letters en karakters eruit komen te zien op alle apparaten en platformen.  De code U+1FA70 betekent spitzen volgende the Unicode Standard.Hoe de code op het scherm eruit ziet ligt aan de verschillende fabrikanten en aan de software bedrijven. Elk bedrijf is verantwoordelijk om hun eigen aparte emoji te ontwerpen en om die emoji te laten passen bij de rest van hun emoji set.

Meer inspiratie