Gebroeders Grimm op Festival Classique

Festival ClassiqueVan 14 juni tot en met 23 juni 2013 staat Den Haag in het teken van sprookjes op het Festival Classique. Een van de Hogvijverconcerten wordt geproduceerd door de choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong.  Alle sprookjes van de gebroeders Grimm worden gecombineerd in Dans Classique: Grimm.

De balletvoorstelling

De originele verhalen van de gebroeders Grimm zijn niet bepaald bedoeld voor kleine kinderen. De choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong vertellen deze verhalen op een duistere en surrealistische manier in een bijzondere balletvoorstelling. Door de combinatie van de verschillende sprookjes is het een verrassende voorstelling die afwijkt van het standaardverhaal.

De voorstelling is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Festival Classique en De Dutch Don’t Dance Division. Dans Classique: Grimm wordt opgevoerd met begeleiding van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock. Door de muziek en de gekozen locatie wordt het verhaal volgens Thom en Rinus op een kleurrijke, maar tegelijkertijd ook grimmige manier uitgebeeld.   

Locatie

De voorstelling vindt plaats op 21 juni en 23 juni op de zevende editie van het Festival Classique. Het festival speelt zich af in de binnenstad van Den Haag op verschillende locaties. Dans Classique: Grimm is tijdens het festival te bewonderen in de Hofvijver.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te bestellen op deze website.