Gaat Theater de Engelenbak in Amsterdam sluiten?

Theater De EngelenbakDe Engelenbak, het theater in de Amsterdamse Nes heeft van de Amsterdamse Kunstraad (AKr) een negatief subsidieadvies gekregen. 35 jaar lang werd het theater gesteund, maar nu adviseert de AKr de gemeente om deze financiële ondersteuning stop te zetten. Als de gemeente dit advies volgt, betekent dit dat Theater De Engelenbak op 1 januari 2013 zijn deuren moet sluiten.

In zijn argumentatie zegt de AKr dat men de opdracht heeft het aantal podia in Amsterdam terug de brengen. De voornaamste reden dat dit De Engelenbak betreft, is dat de taken van het theater zouden zijn overgenomen door buurtpodia. ‘’Een op feitelijke onjuistheden gebaseerd advies’’ volgens De Engelenbak. Het theater biedt de hele week plaats aan Amsterdamse amateur- en beginnende (podium)kunstenaars. Zo zijn onder andere Youp van ’t Hek, Brigitte Kaandorp en Paul de Leeuw hier ooit begonnen.

Als jij niet wil dat Theater De Engelenbak zijn deuren moet sluiten kun je een brief schrijven waarin je in eigen woorden vertelt dat het theater moet blijven en waarom. Deze brief stuur je naar:

De Commissie Kunst, Zorg en Sportt.a.v. Raadsgriffie AmsterdamPostbus 2021000 AE Amsterdam

Of teken hier de petitie.