© Menno van der Meer, De Dutch Don't Dance Division, Solo's @ the Sea

Ga je mee? Naar sfeervol theaterdiner aan zee..

Op woensdag 13 mei gaat de achtste editie van het theaterdiner Solo’s @ the Sea van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division in première. Het programma, dat bestaat uit diverse solo's, wordt uitgevoerd in en rondom Strandpaviljoen de Fuut te Den Haag. In een sfeervolle en intieme ambiance genieten gasten tijdens een driegangendiner van topamusement op het gebied van dans, humor, theater en muziek. Het strand, de wolken en de zee vormen een wisselend decor.

George Balanchine ter inspiratie

Het concept van de voorstelling, dat in 2008 werd bedacht door artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart, is geïnspireerd door een beroemde quote van George Balanchine: "Elke dans voor meer dan één danser is een verhaal. Maar een solo is een statement." Het programma van het theaterdiner is gevarieerd . De korte solo’s zijn allemaal zeer verschillend en hebben duidelijk een eigen karakter. Sommige van de solo’s bestaan al, andere worden speciaal voor deze jaarlijkse voorstelling gecreëerd. Op sommige avonden doen ook acteurs of muzikanten mee met een eigen optreden.

Rinus Sprong over Solo’s @ the Sea

Rinus Sprong vertelt over het maakproces van de voorstelling: “Ieder jaar kiezen we de solo’s zorgvuldig uit, één voor één. We gaan altijd voor een mix van (klassieke) bestaande solo's en nieuwe stukken gemaakt door jong en soms oud talent. De artiesten kennen we goed. Het verhaal dat ze vertellen met hun solo raakt ons steeds weer op versassende wijze”.

Ga voor naar website van De Dutch Don't Dance Division voor de speellijst van Solo's @ the Sea.

Meer inspiratie